Холандският национален отбор няма шанс да стане европейски шампион през 2008-а, така смята старши треньорът на Хамбургер Хууб Стевенс. Наставникът ще стиска палци на „лалетата” от дома си в Айндховен. „Оранжевите” приемат Люксембург в евроквалификация от българската група G тази вечер в 20.30 часа местно време.

Запитан, дали ще гледа мач и в една от малкото свободни вечери, Стевенс признава пред „Билд”: „Аз нямам по-любимо занимание от това да гледам футбол”.

„Много се притеснявам за Франция. Европейският шампион от 1998-а година този път може и да пропусне финалите в Австрия и Швейцария. Ще бъде много жалко, ако това се случи и с англичаните”, заяви още холандският специалист.

Според Стевенс вече са ясни най-сериозните фаворити за титлата от първенството на Стария континент през 2008-а година. „Мисля, че Германия и Италия са претендентите за трофея. Тези два отбора знаят, какво да очакват от такъв форум и са много добре подготвени”, коментира треньорът на Хамбургер.

„Холандците обаче няма да спечелят Европейското. „Оранжевите” не притежават качествата, необходими им за триумф на такъв силен турнир”, остана песимист Хууб Стевенс.