Нови разкрития, свързани със скандала с уговорени мачове в Германия, продължават да излизат наяве. Вече има и съдия, който официално е обвинен за манипулиране на срещи, в които е свирил.

Немският футболен съюз спря правата на 27-годишния Четин Севинч, който е асистент съдия във Втора Бундеслига. Новината бе потвърдена лично от президента на ГФС Тео Цванцигер: „Това обвинение ни е известно от няколко дни и вече сме предоставили събраните доказателства на съда в Бохум. Появяват се и нови доказателство, които за съжаление увеличават съмненията около този съдия”.

В резултат на това правата на Севинч са поне временно спрени, тъй като това е „необходимо заради факта, че съдът в Бохум води разследване срещу 27-годишния съдия за манипулации на футболни мачове”, се казва в съобщението на немския съюз.

Срещу Севинч има обвинения в конректни мачове, от които известен е този между Оберхаузен и Мюнхен 1860 (0:1). Освен това младият съдия е залагал на живо по време на мачовете, в които е бил съдия, чрез поставено от него лице.

Самият рефер категорично отрича обвинанията: „Всичко това са пълни глупости! Нямам нищо да си признавам, нищо не съм направил”, заяви Севинч.