Спортният директор на Байерн Мюнхен - Матиас Замер, напусна клуба. Ръководството на баварците е уважило молбата на Замер да бъде прекратен договорът му, който изтичаше през юни 2018 година.

48-годишният получи микроинфаркт през април и въпреки че изглеждаше напълно възстановен, когато се завърна към задълженията си, е предпочел да се оттегли.

"Имах възможност да помисля за много неща. За семейството ми, за работата ми в Байерн Мюнхен. Да бъдеш директор в Байерн означава да си на разположение 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието и да даваш цялата си енергия за отбора и за публиката. В момента не искам да поемам всички тези отговорности", заяви Замер.

Замер бе категоричен, че е напълно възстановен от микроинфаркта и не е това причината да вземе решението да се оттегли от поста, който заема.

Матиас Замер смени през 2012 година Кристиан Нерлингер на поста на спортен директор.

Замер бе част от екипа на Хосеп Гуардиола и бе в основата на привличането на Артуро Видал, Роберт Левандовски и Матс Хумелс.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге потвърди, че поста, който до този момент заемаше Замер ще остане незает и отговорностите ще бъдат споделени от другите ръководни фактори в клуба.