Скандалната тийнейджърка, заради която Франк Рибери, Карим Бензема и Сидни Гову са заплашени с три години затвор, проговори пред медиите. Проститутката, която разкри, че е спала поне с трима френски национали, още докато не е била пълнолетна, обяви, че „ги е обичала всичките”.

Захиа Дехар, която в момента е на 18, твърди, че е била „шокирана”, когато е разбрала, че Рибери, Бензема и Гову може да отидат в затвора заради скандала. Тя споделя, че и тримата са се отнасяли към нея „с пълно уважение” и трябва да бъдат оставени на мира.

Според информациите, Рибери е платил на Дехар да пристигне от Франция в хотел в Германия миналата пролет, а след това й е платил 2000 паунда за секс. След това, при прибиранията си в родината, той е продължил да я търси за такива услуги. Захиа е само едно от 18-те момичета, разпитвани от полицията за „дейността” им в Кафе Заман – популярен бардак на Шанз Елизе.

Проституцията във Франция е легална, но разбира се, за пълнолетни лица. Госпожица Дехар обаче дори отпразнувала 18-я си рожден ден в компанията на Рибери, много след първата им среща.

Въпреки всички разкрития, адвокатът на Рибери Софи Ботай продължава да отрича, че клиентът й е спал с момичето. Той признава единствено, че е „виждал” Захиа преди месеци, в компанията на много други момичета.

Пред полицията Дехар е заявила: „Спах с тези мъже, но ги излъгах за възрастта си. Обичах всичките. Те се отнасяха с пълно уважение съм мен, и не трябва да носят отговорност. Те ме глезеха и се грижеха за мен. Те са моите момчета.”

Франк Рибери е женен, при това изповядва исляма, но се смята, че съпругата му ще остане с него, въпреки скандала. Сидни Гову няма съпруга, но има петгодишна дъщеря от предишната си приятелка. Карим Бензема е необвързан.