Още в началото на двубоя между Арсенал и Байерн, „топчиите“ имаха отлична възможност да открият резултата, след като получиха право да изпълнят дузпа.

Зад топката застана Месут Йозил, но неговият удар бе перфектно спасен от съотборника му в националния отбор Мануел Нойер. Веднага се появиха критики към Арсен Венгер за избора на изпълнител на 11-метровия удар, тъй като Нойер логично добре познава играта на Йозил и начина, по който изпълнява дузпи.

Познанството между Нойер и Йозил обаче стартира дълги години преди те да станат немски национали. Двамата са родом от Гелзенкирхен, набори са и са неизменно заедно в различните юношески формации на Шалке и Бундестима. Архивите обаче показват, че вратарят на Байерн и халфът на Арсенал са играели рамо до рамо още когато са на по 9 години.

Нойер и Йозил са били съотборници в отбора на училище Бергер Фелд, което се намира точно до стадиона на Шалке в Гелзенкирхен. В интернет се появи снимка от сезон 1993/4, на която училищният отбор, дал на Германия двама национали, позира за снимка, а Нойер и Йозил са един до друг (двамата най-вляво на предния ред).

СНИМКА: Нойер и Йозил били съотборници още като 9-годишни

източник: Gulliver/Getty Images