В събота Волфсбург се изправя срещу Борусия Дортмунд във финал за Купата на Германия. В лагера на "вълците" очакват мача с огромно нетърпение, но ако се съди по подготовката на ръководството, то клубът вече е спечелил трофея.

Това става ясно от снимки на случайни минувачи, които забелязват любопитни автомобили в паркинга към завода на Фолгсваген, спонсорът на клуба. На двете коли Голф Кабрио може да се види надпис "Носител на Купата 2015", както и изображение на самия трофея.

Автомобилите явно са подготвени за евентуалните празненства за спечелване на купата. Освен това във Волфсбург вече изработват и фенартикули на тема "Носител на Купата".

Мениджърът Клаус Алофс обаче не смята, че това е липса на уважение към съперника. "Това не е липса на респект към Дортмунд. Не смятаме, че мачът вече е спечелен. Просто става дума затова да планираме нещата."

На Олимпийския стадион в Берлин играчите на Волфсбург ще излязат със специални фланелки, посветени на починалия в катастрофа свой съотборник Жуниор Маланда. Те ще бъдат със зелено сърце и №19, който носеше Маланда.