Мирко Сломка ще остане старши треньор на Шалке 04, това обяви вчера президентът на клуба Йуп Шнузенберг. В 11:12 часа вчера сутринта започна конското, което наставникът прочете на своите футболисти. Лекцията продължи половин час, но след това всичко в съблекалнята на „кралско-сините” се успокои и приятелската атмосфера отново бе налице. Както е известно, загубата от Енерги Котбус на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов задълбочи кризата на германските вицешампиони, които нямат победи в последните няколко срещи от Бундеслигата.

Запитан, каква е била темата на разговор в лагера на тима вчера, Сломка заяви: „По-скоро беше нещо смесено между реалност и емоционалност. Във всичките три състезания, в които участваме имаме шансове. Факт е обаче, че в първенството сме ни липсват от 3 до 6 точки, за да сме сред първите отбори. А нашите амбиции са именно такива. Аз и футболистите сме отговорни за това”, заяви наставникът на Шалке.

Важното обаче е, че босът на клуба Шнузенберг продължава да гласува доверие на Мирко Сломка. „Няма да го изхвърлим! Няма да го направим дори ако загуби от Челси и от Хамбургер тази седмица”, категоричен бе шефът на „кралско-сините”.

„Сломка може да продължава да губи”, по този начин германският таблоид изтълкува думите на Шнузенберг. Самият наставник също вижда позитивното в ситуацията: „Критиката след загубата от Енерги сигурно ще ме ядоса много и ще направи по-силен”.

„Имам огромно доверие на Мирко и съм уверен, че той ще бъде наш треньор още много дълго време”, каза още президентът на Шалке.