Със сигурност в лагера на Хамбургер дълго време ще си спомнят за кошмара, наречен Вердер Бремен. Само преди 19 дни „хамбургерите” водеха битка на три фронта и бяха с реален шанс за требъл – трофеите в Купата на УЕФА, Купата на Германия и Бундеслигата.

В тези 19 дена обаче ХСВ се срещна на 4 пъти с „бременските музиканти” и равносметката е, че ще остане без трофей в края на сезона.

След като Вердер отстрани Хамбургер за Купата на Германия и Купата на УЕФА, двата отбора се срещнаха и в първенството на Германия, където тимът от Хамбург се бори за титлата, а пък Вердер просто доиграва сезона.

Това обаче не попречи на Вердер да запише нов успех над своя вече любим съперник и по този начин да го откаже и от борбата за сребърната салатиера. Двубоят на „Везер-Щадион” завърши 2:0 за домакините, които спечелиха трите точки, въпреки отсъствието на звездата си Диего.

Уго Алмейда откри резултата в 34-та минута, а отново португалецът оформи крайното 2:0 в 49-та.

След тази загуба Хамбургер на практика отпада от борбата за титлата в Бундеслигата. Отборът на Мартин Йол вече е едва шести с 55 точки, на 5 зад лидерите Волфсбург и Байерн, 3 кръга преди края на шампионата. Така реално в битката за първото място остават 4 отбора – Волфсбург с 60 точки, Байерн 60, Херта 59 и Щутгарт 58.

В другия неделен мач в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах записа много важна победа в битката за оцеляване. Гладбах победи с 1:0 Шалке на своя „Борусия-Парк” и по този начин се измъкна от зоната на изпадащите, поне по голова разлика.

Така освен в челото, до края се очертава и ожесточена битка за оцеляване в немския елит. Единственият сигурен изпадащ изглежда Карлсруе с 23 точки. Цели 4 отбора, които в момента са само в рамките на една точка, ще се борят за две спасителни места. Това са 14. Бохум 28 точки, 15. Борусия Мьонхенгладбах 27, 16. Арминия Билефелд 27, 17. Енерги Котбус 27.