С гол и асистенция се отличи Илиян Мицански в мача на своя Карлсруе като гост на Аален, завършил 2:2. Срещата бе 27-ия кръг на Втора Бундеслига, а българският национал бе с основна заслуга за точката на своя тим, който обаче допусна грешна стъпка в борбата за място в Бундеслигата.

Голът на Илиян Мицански във вратата на Джанлуиджи Буфон в двубоя България – Италия явно бе повлиял на старши треньора на Карлсруе Маркус Кочински, който върна българинът в титулярния си състав, залагайки на схема с двама нападатели.

Ходът на специалиста изглеждаше успешен след само 90 секунди игра. Мицански получи топката фронтално пред вратата и подаде хитро към партньора си в атака Роувен Хенингс, който реализира в левия ъгъл за 1:0.

Резултатът се запази до почивката, а в 54-ата минута домакините изравниха чрез бившия играч на Литекс Юрген Джазула, който реализира дузпа.

В 63-ата минута обаче Карлсруе отново поведе, благодарение на Мицански, който материализира добра отборна атака. Хенингс намери Торес в наказателното поле, той пък видя Мицански в центъра и веднага му подаде. Българинът бе оставен сам и без проблеми реализира в опразнената врата.

Само 2 минути по-късно обаче борещият се за оцеляване тим на Аален изравни след второ попадение на Джазула.

Така Карлсруе загуби ценни 2 точки в битката за промоция. В момента тимът на Мицански е четвърти с 45 точки, на 3 зад третия Дармщадт. Аален пък е на предпоследното 17-о място с 23 точки.