От началото на следващия сезон Кристиан Хайдел ще бъде изпълнителен директор на Шалке 04. Това стана ясно след извънредно заседание на борда на директорите на "кралскосините".

В момента Хайдел е изпълнителен директор и мениджър на Майнц 05 - пост, който заема от 1992 година, с което е и рекордьор в Бундеслигата.

Именно Хайдел е в основата на превръщането на Майнц от нискоразреден отбор в постоянен участник в Бундеслигата. Той взима решение през 2001 година да превърне все още играещият на терена Юрген Клоп в треньор на тима.

От Шалке не криеха интереса си към Хайдел, който до момента отказваше да напусне Майнц, но в крайна сметка е решил да продължи кариерата си при "кралскосините".

"Убедени сме, че Кристиан Хайдел със своята безспорна спортна експертиза и опит, неговите лидерски качества и положителното му излъчване, е правилният човек за Шалке", обяви председателят на Надзорния съвет Клеменс Тьонис.

До лятото позицията на изпълнителен директор в Шалке ще продължи да заема Хорст Хелдт, който ръководи отбора от март 2011.