Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна впечатляващ обрат в Бундеслигата, за да прибави нова победа на сметката си. В 5-ия кръг на германското първенство „жребчетата” се върнаха от 0:1 до 2:1 срещу Фортуна Дюселдорф с две късни попадения на Маркъс Тюрам.

Синът на легендарния Лилиан Тюрам, който бе ново попълнение през лятото, се появи в игра през втората част и преобърна развоя на срещата, която не започна никак добре за тима от Мьонхенгладбах. Още в 6-ата минута гостите откриха резултата след добра работа на Андре Хофман в наказателното поле. Германецът свали топката с глава към Нуху Касим, чийто изстрел с глава първо срещна напречната греда – 0:1.

До почивката, а и след нея нещата не се получаваха добре за домакините, а това продължи до появата на Тюрам в 67-ата минута. Само 7 по-късно французинът изравни резултата след отлично центриране по тревата от Щефан Лайнер, който проби по десния фланг – 1:1.

Пълният обрат дойде в 89-ата минута, когато пред вратата на Фортуна се получи трудно за описване меле. В неговия ход домакините отправиха няколко шута, като един от тях срещна напречната греда, а впоследствие стражът на Фортуна акробатично отрази поредния опит за добавка. Чак след това Тюрам промуши кълбото между защитник на съперника и десния стълб – 2:1.

Във временното класиране Мьонхенгладбах заема 5-ото място с 10 точки, колкото имат и тимовете на Фрайбург, Шалке 04 и Байер Леверкузен. Фортуна е 12-и с едва 4 пункта.