Швейцарският национал Йоан Джуру подписа постоянен договор с досегашния си клуб Хамбургер. Досега той играеше за германците под наем от английския гранд Арсенал. 

През изминалата кампания той изигра 24 мача. Явно представянето му в тях е било достатъчен повод за наставника Мирко Сломка да му предложи контракт за постоянно. 

Още през април специалистът беше обявил, че има постигната принципна договорка с "топчиите" за трансфера. Тя обаче беше пред провал заради възможността Хамбургер да изпадне, но отборът мина през иглени уши, за да запази мястото си в Бундеслигата. 

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер привлече швейцареца още докато беше на 16 години през далечната 2003 г. от Етоал Каруж. Защитникът обаче така и не можа да се наложи в състава му и на няколко пъти беше преотстъпван. 

Сега обаче вече всичко е официално и след 11 години, в които беше собственост на "топчиите", той вече си има нов отбор. Джуру игра на Световното първенство през лятото и помогна на Швейцария да стигне до осминафиналите.