Футболистът на Байерн Бастиан Швайнщайгер направи шокиращо разкритие пред германския таблоид „Билд”. Германският национал призна, че е бил изпаднал в тежка депресия. „Беше най-тежката криза, в която съм бил. Честно казано обаче тя ме направи по-силен. Научих се да понасям ударите на съдбата”, сподели 23-годишният халф.

Швайни почти е забравил отминалите времена, когато кариерата му бе под въпрос. Това се случи, след като коляното на футболиста заболя от странно възпаление. Впоследствие се оказа, че става въпрос за ухапване от кърлеж. Възстановяването на национала продължи с месеци, като не се знаеше, дали тежката диагноза лаймска болест няма да окаже влияние върху физическото състояние на играча.

За сметка на това Швайнщайгер успя да се наложи дори след закупуването на струващия 25 милиона евро Франк Рибери. Мотото на немския полузащитник е: „Колкото по-силна е конкуренцията, толкова по-силен ставам и аз”.

„Тогава сякаш животът беше свършил за мен”, разкри Швайни. Особено много му помогна психологът на германския национален отбор Ханс-Дитер Херман. Бастиан казва: „Ханс може да влиза в съзнанието на един футболист. винаги ми е помагал, дори по телефона”, разказа Швайнщайгер. Той обаче вече се чувства отлично, за което голям принос има и новата приятелка на халфа – Сара.