Футболистът на Байерн Бастиан Швайнщайгер се размина с операция на лявото коляно, съобщава германският таблоид „Билд”. Халфът се завърна две седмици по-рано от съотборниците си от почивка и вече тренира сам, за да може да влезе във форма по-бързо.

Националът на Германия прекарва часове във фитнеса на велоергометъра и твърди, че се чувства добре. „Въпросът за операция въобще не стои на дневен ред. Коляното ми е много добре. Трябва само да се възстановя напълно физически и да засиля мускулите си в бедрата. Постепенно увеличавам натоварването си, за да нямам повече проблеми. Иначе всичко е наред”, каза Швайнщайгер пред „Билд”.

Халфът не играе за баварците от 7 април заради загадъчно възпаление на лявото коляно. Лекарите смятат, че причината за отока и болките в крака е ухапване от кърлеж, като в последствие изследванията потвърдиха страшна диагноза – лаймска болест. В началото на седмицата травмата се влоши, а лечението изглежда не помага. Според германското спортно списание „Кикер” Швайни страда от бактериална инфекция, която причинява ревматизъм. Днес стана ясно, че играчът ще се размине с операцията.

„Надявам се, че на 29 юни, когато започват тренировките, и аз ще мога да взема участие в тях. Моето мото е: „А сега най-напред истината. Отдавна не съм готов. Искам обаче да премина границите си – това все пак е игра!”, каза Швайнщайгер.