Футболистът на Байерн Бастиан Швайнщайгер смята, че съотборникът му Лукас Подолски притежава много по-голям потенциал от супер дуото Мирослав Клозе/Лука Тони. За мача с Беленензеш в УЕФА младият нападател попадна в стартовия състав на Отмар Хитцфелд за първи път от няколко месеца. „Принц” Полди обаче не се представи особено силно. „Лукас има нужда от още много минути, за да навлезе в подходящия ритъм”, заяви наставникът на баварците.

Подолски обаче няма възможност да играе много, тъй като остава извън прожекторите след трансферите на Тони и Клозе в Мюнхен. „Закупуването на тези двама футболисти не улеснява положението на Подолски. Но хората трябва да забележат – Лука е на 30 години, Миро – на 29, а Полди е само на 22. От гледна точка на младостта му той може да развие потенциала си, за разлика от другите двама нападатели. Неговата задача е именно това – да покаже какво може”, заяви Швайни пред „Билд”.

Германският национал е уверен, че Подолски ще се наложи като титуляр в състава на Байерн дори при наличието на Тони и Клозе. „Цяла Германия знае, колко добре може да играе Лукас. Затова аз не се притеснявам за него. Бих го разубедил, ако реши да напуска Мюнхен. Винаги е грешка да бягаш от проблемите. По-добре е човек да избере трудния път, защото така ще стане по-силен. В следващите седмици той отново ще стане изключително важен играч за нашия тим”, категоричен е Швайнщайгер.