Германия вече познава вкуса на второто и третото място на големи първенства, и сега футболистите на Бундестима са решени да занесат трофея от Мондиал 2010 у дома. Това обяви една от големите звезди в състава на Йоаким Льов – Бастиан Швайнщайгер. След бронза от 2006-та на Мондиала, и среброто от Евро 2008, сега той изрази надежда да се изправи пред феновете в Берлин с най-ценното отличие.

„Бил съм трети на Световно, втори на Европейско, и финалист в Шампионската лига, но сега се надявам да стана шампион. Не искам да се връщам в Берлин с празни ръце. Наистина искам да бием Испания. Знам, че ще е по-трудно, отколкото срещу Англия или Аржентина, но съм сигурен, че можем,” заяви полузащитникът преди полуфинала в сряда.

Швайни е в основата на успехите на Германия в ЮАР, и има всички шансове да стане номер 1 на Мондиала, но той твърди, че индивидуалните призове нямат значение. „Би било приятно да ме изберат за Най-добър на Световното, но по-важното е да печелим мачовете си. Ако трябва да съм честен, не ме интересуват приказките, важни са действията. Предпочитам да мисля за това, какво трябва да свърша, за да победим Испания. Не искам да съм поп звезда, а просто футболист. Нямам търпение да отстраним още един от фаворитите на Световното.”

Швайнщайгер отчете класата на Испания, и сподели, че Ла Фурия е заслужила триумфа на Евро 2008. Но той припомни още, че Бундестимът е много различен от онзи, загубил финала във Виена. „Винаги е тежко, когато загубиш на финала, но Испания бе много по-добра от нас тогава. Ние нямахме шанс, за разлика от сега. Отборът ни е обновен, имаме няколко млади играчи, и отношението вече е съвсем различно,” завърши Бастиан Швайнщайгер.