Ръководството на германския Щутгарт уволни старши треньора Армин Вее, след поредната загуба, този път с 1:4 от Волфсбург в мач от Бундеслигата. Щутгарт няма победа вече в пет срещи и се срина до 11-о място в класирането.

47-годишният Вее наследи на поста Джовани Трапатони през 2006-а година и изненадващо за мнозина спечели титлата през сезон 2006/07.

Нов треньор засега няма да бъде обявяван, но в мача от турнира за купата на УЕФА срещу Сампдория футболистите ще бъдат водени от бившия играч на клуба и досегашен помощник треньор Маркус Бабел, както и от Райнер Видмайер. В края на идната седмица пък "швабите" ще играят срещу Шалке 04 мач от първенството на страната.

„Във футбола има чудесни, и не толкова чудесни ситуации. Разговаряхме със старши треньора Армин Вее снощи, и стигнахме до заключение, че се нуждаем от промяна. Армин Вее и Алфонс Хигл са освободени от постовете си. Решението бе много трудно за нас, тъй като сме им дълбоко благодарни за всичко, което постигнаха тук през последните три години,” заяви президентът на Щутгарт Ервин Щаудт.