Германският елитен Щутгарт ще се опита да продаде голмайстора си Саша Калайджич в опит да запълни финансовите липси, които се отвориха заради пандемията от коронавирус, съобщава вестник Bild.

В клуба от Швабския регион имат два варианта- да продадат някой от конвертируемите играчи, или да теглят кредит, като за момента са се спрели на първия в опит да решат натискащите ги финансови проблеми. По информация на изданието, мениджъри на играча, както и хора от клуба вече са започнали да го предлагат и да проверяват на каква цена може да бъде продаден.

Австрийският национал през сезон 2020/2021 има 36 мача за Щутгарт във всички турнири, като на сметката му има 17 гола и 6 асистенции. Порталът Transfermarkt.com го оценява на 17 милиона евро. За момента 23-годишният голмайстор е и най-резултатният играч на тима и като попадения, и като статистика за полезно действие пред противниковите врати.

Той е включен в националния отбор на страната за предстоящото Европейско първенство и там също ще може да покаже какви са реалните му качества. Преди да дойде в Щутгарт, той игра за Адмира Вакер в родината си, а също така и за родния си клуб Донауфелд (Виена).