Щутгарт се нуждаеше само от шест минути, за да си осигури място на осминафиналите в Шампионската лига. Точно за толкова „швабите” нанизаха три попадения срещу Униреа Уржичени, и се наложиха с 3:1. Щутгарт се присъедини към Севиля, постигнала успех с 1:0 срещу Рейнджърс, и оглавила група G. Униреа все пак ще продължи да играе в Европа, макар и във втория по сила турнир, след като събра цели осем точки в сензационното си първо участие в Шампионската лига.

Щутгарт и Униреа излязоха в директен сблъсък за място на осминафиналите, като влязоха в срещата съответно с шест и осем точки. И двата състава бяха наясно, че се нуждаят от победа, за да са сигурни в класирането си напред. Домакините обаче стартираха толкова устремно, че до 11-та минута вече бяха решили спора, и в оставащите 80 минути на практика доиграваха мача.

Свой наказа първо Униреа – румънецът Чиприан Марика литовския страж на гостите Арлаускас още в петата минута. Марика засече с глава центриране на Кедира от седем метра за 1:0. Три минути по-късно Гебхарт намери добре Траш, и той от границата на наказателното поле наказа за втори път Униреа. Нещата на практика се решиха в 11-та минута, когато Павел Погребняк се измъкна между двама румънски защитници и получи хитър пас от Кедира, за да накаже с трети гол гостите.

Щутгарт продължи да играе солидно, без вече да се напряга твърде много в атака, като се стараеше да предотврати всякакви грешки и да владее повече топката. Още на полувремето феновете на домакините станаха на крака, за да изпратят любимците си, надушвайки вече успеха.

Веднага след подновяването на играта обаче Униреа бързо стресна „швабите” с попадение на Семедо още в 46-та минута. Това обаче като че ли допълнително намали шансовете на румънците, тъй като Щутгарт подходи сериозно към оставащата част от двубоя, и не позволи да се стигне до драматични ситуации с втори гол във вратата си.

Така новият наставник на немския тим Кристиан Грос дебютира с успех, при това много голям – класиране на Щутгарт за осминафинал. „Швабите” регистрираха девет точки, Униреа отпада със своите осем, но ще играе в Лига Европа.

Лидер в групата е Севиля, постигнал поредна победа, с 1:0 над Рейнджърс. Фреди Кануте реализира дежурния си гол още в осмата минута, от дузпа, отсъдена за фаул срещу Фернандо Наваро. Така испанците с лекота прибавиха нови три точки към актива си, за да станат те 13. Рейнджърс се оттегля от евротурнирите със скромните две спечелени точки.