Отборът на Щутгарт продължи плавното си изкачване в Бундеслигата, след като в среща от 9-ия кръг победи трудно гостуващия Айнтрахт Франкфурт с 2:1.

Играчите на Бруно Лабадия започнаха стряскащо сезона, като дълго време търсеха първата си победа и изкараха доста седмици в зоната на изпадащите. Айнтрахт пък бе точно на противоположния полюс, като единствени правеше компания на Байерн на върха, макар и напоследък да отстъпи от позцииите си.

На „Мерцедес-Бенц Арена“ мачът започна чудесно за домакините, като Кристиан Гентнер откри още в 6-ата минута. До края на частта обаче играчите на Щутгарт не успяха да материализират огромното си предимство във владеенето на топката в нов гол.

След почивката гостите от Франкфурт излязоха доста по-мотивирани, като Щефан Айгнер безспорно бе най-активният в търсенето на изравнителното попадение. Все пак усилията му се увенчаха с успех в 67-ата минута, когато той достави перфектна топка на Алекс Майер и последният направи 1:1.

Щутгарт изглеждаше сериозно разклатен от гола, но все пак събра сили и в 84-ата минута Мартин Харник центрира към Ведад Ибишевич, а таранът с глава прониза стража Кевин Трап.

По този начин отборът на Лабадия се изкачи до 8-ата позиция с 12 точки, докато Айнтрахт остана трети със 7 повече.