Отборът на Щутгарт постигна втората си победа в Бундеслигата за сезон 2015/2016 и се показа над опасната зона в таблицата. „Швабите“ победиха Инголщад с 1:0 в мач от 9-ия кръг, в който имаха и нужната доза късмет, за да удържат успеха с човек по-малко.

Още в 4-ата минута гостите от Инголщад получиха дузпа заради необмислена проява на Мартин Харник. Нападателят се върна в защита при едно статично положение, а в опит да спре засилилия се да шутира Хубнер, го ритна в крака. Матю Леки обаче опропасти ситуацията, защото стреля много лековата по тревата и Пжемислав Титон изби.

Щутгарт отвърна с изключително добра ситуация пред Тимо Вернер в 15-ата, ала младокът от границата на вратарското поле вместо да скъса мрежата, прати топката слабичко в ръцете на Рамазан Йозкан.

В 59-ата минута домакините все пак успяха да открият. Десният бек Флориан Клайн се включи блестящо и тръгна по границата на наказателното поле, за да стреля с левия си крак. Даниел Дидави обаче прихвана топката и хитро я отклони в коренно противоположна посока, за да заблуди Йозкан.

Финалните минути бяха изключително нервни за Щутгарт, тъй като Серей Дие получи втори жълт картон в 88-ата. Въпреки това „швабите“ удържаха трите точки.

С тях те вече имат 7 на сметката си и заемат 15-ото място, докато Инголщад е 8-и в класирането с двойно по-голям актив.