Щутгарт взе важна победа в битката си за оцеляване, като надделя над прекия си конкурент Хамбургер с 2:1 на своя стадион. Така "швабите" изплуваха над опасната зона, а северняците са все по-близо до нея. 

Развръзката в този мач дойде след почивката, а победният гол за домакините падна малко преди края. В герой се превърна Артем Кравец с попадението си, с което донесе така важните три точки за тима си. 

Първата част на този интересен двубой мина под диктовката на Щутгарт. От началото следваха атаки пред вратата на Хамбургер, но Даниел Дидави, Кристиан Гентнер и Тимо Вернер пропиляха просто невероятни положения пред противниковата врата. 

Така полувремето приключи с нулево равенство, а малко след подновяването на играта "швабите" направиха още непростими пропуски. Между 47-та и 49-та минути Тимо Вернер, Кевин Гроскройц и Лукас Руп обстрелваха стража на гостите Рене Адлер от всевъзможни положения, но така и не успяха да го преодолеят. 

Този натиск на домакините нямаше как да не донесе гол в тяхна полза. Това се случи в 66-та минута , когато Аарон Хунт си отбеляза нелеп автогол. Тогава Дидави стреля с глава, защитникът не се разбра с Рене Адлер кой да изчисти топката и тя се озова зад голлинията. 

Но това попадение не отказа гостите. Те тръгнаха по-смело напред и сравнително бързо стигнаха до изравняването. В 75-та минута Матиас Остржолек направи страхотен пробив и качи топката на главата на Артьомс Рудневс, който с летящ плонж прониза вратаря на Щутгарт за 1:1. 

След този развой мачът се превърна в двустранна размяна на удари. Иво Иличевич и Пиер-Мишел Ласога пропиляха страхотни шансове за Хамбургер, а Артем Кравец за "швабите". Последният обаче се реабилитира по най-добрия начин в 88-та минута. 

Тогава Александру Максим го намери по перфектен начин с центриране от дясно и Кравец връхлетя топката с глава, за да я прати в мрежата за 2:1. Въпреки че до края Клебер можеше да изравни за северняците, нов гол не падна и Щутгарт се поздрави с победата. 

Така "швабите" се измъкнаха от опасната зона и вече са с 21 точки точно над плейофите. Хамбургер е само с точка повече, но може да се срине, в зависимост от развоя на останалите двубои от кръга.