Отборът на Щутгарт почти си осигури влизане в групите на Шампионската лига, след като победи с 2:0 като гост ФК Тимишоара. В среща от четвъртия квалификационен кръг на надпреварата, немският тим надигра категорично съперника си, което остави впечатление, че мястото им в следващия етап е почти сигурно.

В началните минути играчите на Тимишоара изглеждаха уверени на терена, но първият гол, който падна от дузпа, ги обезкуражи. В 28-та минута, вратарят на домакините фаулира в наказателното си поле останалия очи в очи с него Марика, а главният рефер посочи бялата точка. Точен за 1:0 бе Гебхарт.

Само две минути след това надеждите на румънците рухнаха тотално, след като резултатът стана 2:0. В 30-та Александър Хлеб, който наскоро се присъедини към Щутгарт, реализира красив гол, след пробив през центъра и след като излезе сам срещу стража на Тимишоара, увеличи разликата на 2:0.

Гостите имаха още няколко положения след това, като руският национал Павел Погребняк, който също е ново попълнение в редиците на Щутгарт опита да изненада съперника, но без успех.

В 66-та минута Леман трябваше да се включи в игра за своя тим, като отрази далечен изстрел, но феновете на Тимишоара отново останаха с празни ръце, но все пак с някакъв минимален шанс за реванша.

В друга мач от четвъртия кръг на Шампионската лига Шериф Тираспол записа поражение с 0:2 от Олимпиакос. Головете в срещата реализираха Дуду в 46-та и Митроглу в 81-та, което може би ще се окаже достатъчно за групите на надпреварата.