Щутгарт записа изключително ценна победа при гостуването си на Бохум с 3:2 в мач от 33-тия кръг на Първа Бундеслига. По този начин ”швабите” поведоха в класирането с две точки пред Шалке 04 кръг преди края на първенството. Шнайдер откри резултата в 4-та минута. Хитцълшпергер изравни в 25-та, но отново домакините дръпнаха напред с попадение на Малтриц в 42-та минута. През втората част гостите обърнаха развоя на мача. Първо Гомес изравни в 61-та минута, а Какау донесе ценните три точки в 72-та минута.

Шалке 04  загуби с 0:2 от Борусия Дортмунд в голямото дерби на Рур. Фрай в 44-та и Смоларек в 85-та нанесоха тежко поражение на „кралско-сините”, които почти сигурно ще се простят с титлата в Германия.

Другият голям претендент за титлата Вердер Бремен загуби с 1:2 от Айнтрахт Франкфурт и по този начин загубиха всичките си шансове за първото място. Аманатидис даде гол аванс за гостите в 13-та минута, а Арън Хунт успя да изравни в 34-та. През втората част домакините си вкараха автогол чрез Налдо и по този начин Айнтрахт си тръгна с трите точки от „Везерщадион”.

В последния 34-ти кръг в Първа Бундеслига Шалке 04 посреща Арминия Билефелд, а Щутгарт приема Енерги Котбус.