Лукаш Подолски най-сетне направи своя дебют през новия сезон. Нападателят влезе в игра в 64-тата минута на мача с Хамбургер на мястото на своя приятел Бастиан Швайнщайгер. Това бе много важен момент за национала, защото това бе първият му официален мач от 4 месеца насам.

Преди това той игра в два мача на втория отбор на баварците и в контролата с Грасхопърс. В тези срещи обаче Полди не можа да се разпише.

„Това бе едно много хубаво чувство”, заяви завърналият се Подолски, макар че Хамбургер изравни в последните минути на мача.

Сега за Принц Полди е важно постепенно да навлезе в старата си форма: „Не мисля, че в следващите седмици ще играя винаги. Първо трябва да намеря отново своя ритъм”.

Неговите треньори обаче държат на таланта. Йоаким Льов го викна в националния отбор, а Отмар Хитцфелд заяви: „Той ще получи своите възможности за игра”.

За разлика от Подолски, друг нападател на баварския град, Лука Тони, все още се възстановява от своята травма. Има вероятност италианецът да пропусне и срещата между „скуадра адзура” и Франция на 8 септември. Дали ще участва в срещата, Тони ще разбере след прегледа в понеделник при доктор Мюлер-Волфарт.

Ян Шлаудраф, който също не е играл от началото на сезона, вече тренира с топка и скоро ще започне тренировки наравно със съотборниците си. Не така стоят нещата с Вили Саньол. Французинът, който се контузи тежко по време на ¼-финалната среща за Шампионската лига с Милан в Италия, ще се завърне в игра най-рано в средата на месец октомври.