Преди година бразилецът Брено бе футболист на Байерн, живееше в красива голяма къща в Мюнхен заедно със семейството си и все още се считаше за една от бъдещите звезди на баварците и бразилския футбол.

Година по-късно обаче защитникът може да играе футбол единствено за отбора на затвора Щаделхайм, в който излежава присъдата си от 3 години и 9 месеца, присъдена за умишлено подпалване на къщата му под алкохолно влияние. Постройката изгоря напълно, а нанесените щети са за около един милион евро, заради което 22-годишният Брено получи тежката присъда от немския съд.

Една година по-късно съпругата му Рената разказа шокиращия разказ за случилото се във фаталната нощ на 19 срещу 20 септември 2011-а.

Рената разказа, че през целия ден контузеният тогава Брено се е наливал с бира, вино и уиски, а впоследствие е започнал да получава халюцинации и е смятал, че съотборникът му Рафиня е преследван от полицията.

Шокиращата история за това как Брено подпали къщата си и провали кариерата си

източник: Reuters

„Той започна да говори, че трябва да помогне на Рафиня и неговите приятели, защото полицията ги преследва. Започна да тича по улицата. Той бе с бермуди и започна да се търкаля по пода. Напълно халюцинираше“, разказва Рената.

След това Брено се връща в къщата. „Искаше да скочи от прозореца. Прегърнах го и го молех. Не успях да го задържа. Той падна от 4 метра височина. След това стана, затича се и каза, че трябва да помогне на Рафиня. Взе един голям нож и тръгна по улицата.“

В този момент Рената от страх избягва от къщата. Според някои показания, тя тича многократно наоколо след което застава на ъгъла на близка улица. Оттам тя вижда аварийните автомобили на пожарната и полицията, след което се връща обратно.

„Когато стигнах до входната врата бях разколебана. Всичко бе в пламъци. Извиках на полицаите да вляза вътре и да спася съпруга ми. Паднах на колене и молех пожарникарите.“

Шокиращата история за това как Брено подпали къщата си и провали кариерата си

източник: Reuters

Рената разказва и за новия си живот. С децата тя живее в 50-квадратна квартира в Мюнхен. Относно психическото състояние на Брено, тя сподели: „Той е много тъжен, защото стои в затвора. Но той е силен, защото вярва на немското правосъдие и знае, че един ден отново ще бъде свободен.“

Шокиращата история за това как Брено подпали къщата си и провали кариерата си

източник: Reuters