В истински екшън, достоен за холивудски филм, попадна вратарят на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер. Съотборникът на Димитър Рангелов и негов приятел бяха нападнати и сериозно бити от петима мъже, докато вечеряли в италиански ресторант в Дортмунд. За да бъде екшънът пълен, след побоя се е стигнало до продължителна гонитба между полицията и петимата побойници, завършила с „хепи енд” – нападателите били уловени, след като полицаите насочили пистолетите си към тях.

Атаката се случила около 20,15 часа немско време. Вайденфелер и приятелят му вечеряли в италианския ресторант „Вапиано”. „Тъкмо бяхме поръчали салата и изведнъж влязоха петима човека. Помислих си, че ще искат да седнат на нашата маса. Вместо това, веднага дойде заповедта да се изправим. Попитах ‘Защо?’ и тогава без предупреждение започнаха да ни удрят като ненормални”, разказва опитният вратар.

Въпреки жестоките удари Вайденфелер успял да се обади в полицията, за да информира за случващото се. Когато други хора в ресторанта опитали да се намесят, биячите избягали навън.

„Имаше едно диво преследване. Полицаите за щастие успяха да задържат извършителите с насочени към тях пистолети”.

Още същата вечер Вайденфелер отива в болницата. За щастие след направените прегледи се установява, че футболистът няма сериозни наранявания. „Имах късмет. При побоя успях благодарение на моите добри рефлекси да отбягвам ударите”.

„Но моят приятел пострада по-сериозно. Той има травми по лицето и трябва да остане в болницата”, обясни Вайденфелер.

Все още не е известна причината за побоя, но полицията работи усилено за разрешаването на случая.