Нападателят Андре Шюрле не смята трансфера от Челси във Волфсбург като стъпка назад в кариерата, дори напротив – германският национал смята, че пътят му продължава във възходяща линия.

Бившият ас на Байер Леверкузен прекара 18 месеца на „Стамфорд Бридж“, в които така и не успя да се утвърди като титуляр. Затова през януари той грабна шанса си с офертата на „вълците“, а с парите от неговия трансфер Челси финансира покупката на Хуан Куадрадо от Фиорентина.

„Фен съм на Челси още от дете и там се чувствах на място до последния си ден. Най-важното обаче е да играя футбол и да се наслаждавам, а случаят вече бе престанал да бъде такъв“, коментира Шюрле.

„Волфсбург може и да е по-малък клуб, когато се вглеждате в репутацията. Мислех дълго и доста върху това. Можех да остана в Челси, Моуриньо ми каза, че ще получа своя шанс.“

„Трябваше да взема решение. В края на краищата искам просто да играя футбол. Селекционерът на Германия Йоаким Льов ми каза, че това би бил страхотен трансфер за мен. Каза ми и че Волфсбург е стъпка напред.“

„Волфсбург е страхотен отбор и може да се бори за трофеи в Бундеслигата и в Европа“, допълни световният шампион от Мондиал 2014.