Германската футболна федерация очаква ново разкритие за аферата около Мондиал 2006 г., според нейния президент Фриц Келер.

"Ще има нещо ново. Но ние продължаваме да апелираме към всички, които могат да допринесат с нещо за изясняването на ситуацията, да участват", каза Келер пред DPA.

Той добави, че е време "да премахнем последната сянка от тази 2006 г., този фарс на германския футбол. Всички много се надяваме, че ще успеем. Както ми казаха, сме много близо".

Аферата се фокусира върху плащане в размер на 6,7 милиона евро, което главният организатор на Световната купа Франц Бекенбауер получи от бившия шеф на Adidas Робърт Луис-Драйфус през 2002 г., пари, които попаднаха в сметка, контролирана от сега опозорения бивш футболен чиновник Мохамед Бин Хамам от Катар.

Парите бяха върнати на Луис-Драйфус през 2005 г. от сметка на Германската футболна федерация чрез управляващия орган ФИФА.

Целта на плащането все още е неясна. Разкриването на аферата доведе до падането на тогавашния президент на Волфганг Ниерсбах, а разследване от консултантите от Freshfields също не даде никакви разкрития.

Келър каза, че в миналото са "допуснати големи грешки" и наскоро Sueddeutsche Zeitung съобщи, че случаят е поверен на криминалисти от берлинска детективска агенция.