Президентът на Унион Берлин Дирк Цинглер остро разкритикува Германската футболна федерация (DFB) и нейния директор Оливер Бирхоф за пътя, по който националният отбор пое през последните години.
Цинглер каза, че брандирането на "Die Mannschaft" и други дейности се извършват главно за телевизионни и бизнес цели и че тези негативни събития трябва да бъдат коригирани, защото това също "има отрицателно въздействие върху клубния футбол".

"За съжаление нашата обща организация рисува катастрофална картина. Не само с кадровите проблеми през последните няколко седмици и месеци, но просто по пътя, който беше извървян там.
Трябва да върнем футбола на германския национален отбор на хората. Това, което се случи там, е пълна грешка за мен и за това обвинявам Оливер Бирхоф, който искаше да превърне германския национален отбор в марка", каза Дирк Цинглер.

Шефът на Унион също така посочи унизителната загуба с 6:0 в Испания миналия месец като друг знак за разрива и отчуждението.

"Няма коментар за това какъв ефект всъщност има върху футболните фенове. Той се обсъжда от гледна точка на спорта - и това основно ми показва, че някои хора в DFB са напълно загубили връзка с действителния футболен фен.
Не мога да си представя, че всеки, който обича Унион, би искал да гледа мач на националния отбор на живо в момента. Защото те са футболни фенове на първо място", допълни Цинглер.