Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке смята, че Марко Ройс може да се превърне в клубен герой, който се доближава до статута на Стивън Джерард в Ливърпул.

Германският национал сложи край на спекулациите около бъдещето си и парафира нов контракт с „жълто-черните“ до 2019 година. В него вече не фигурира откупуваща клауза, каквато щеше да стане активна при предишното му споразумение и би позволила на всеки да го отмъкне през лятото срещу 25 милиона евро.

Предвид тежката ситуация на Борусия в Бундеслигата, където тимът се бори да не изпадне, малко бяха хората, които очакваха Ройс да преподпише. Именно това според Вацке може да превърне 25-годишният играч в местна легенда.

„Ако се окажете в клуб при таквава обстановка – на дъното в класирането, а също така имате оферти от най-големите отбори на света, но все пак решите да останете, отказвайки великолепни финансови възможности, то такива играчи по-късно стават легенди за клубовете си“, каза босът.

„Помислете за Уве Зеелер, който не напусна Хамбургер заради Интер. Сетете се и за някого като Стивън Джерард и неговия Ливърпул. Сега съществува вероятност да видим същото, особено по отношение на Марко, който е роден в Дортмунд“, допълни Вацке.