Байерн Мюнхен и Шалке 04 завършиха 1:1 в мач от 5-тия кръг на Бундеслигата. Баварският гранд бе по-добрият отбор през целия мач, но така и не успя да се възползва от многобройните си шансове пред вратата на пазилия отлично Мануел Нойер.

Изненадващо като титуляр започна Лука Тони, който бе извън терените през последните две седмици заради контузия. Въпреки че самият старши треньор Отмар Хитцфелд заяви, че италианецът е готов на 70%, швейцарецът реши да рискува с включването му.

Срещата започна с домакински натиск, като изгодни шансове пропуснаха Тони и Робери.

В 24-тата минута Кристиян Лел пък направи непростим пропуск. Чудесна комбинация между Рибери и Клозе изведе левият бек на изгодна позиция срещу вратаря Нойер, но той пропиля възможността..

В следващата атака Иван Ракитич пък пробва рефлексите на Кан със страховит удар, който попадаше точно под напречната греда, ако не бе вещата намеса на ветерана Кан.

В 36-тата минута именно Ракитич откри резултата и развали настроението на 69 000 на „Алианц Арена”. Хърватинът отбеляза след удар около 20 метра в долния десен ъгъл на вратата на Байерн. Това бе първи гол за отбора на Шалке на „Алианц Арена”.

След гола „кралскосините” придобиха самочувствие и създадоха още няколко ситуации за гол преди края на частта.

Второто полувреме започна с тотален натиск на Байерн, който доведе до изравняването в 56-тата минута. Франк Рибери центрира след пробив от ляво, топката попадна на главата на Тони, чийто удар обаче бе избит от стража на гостите Нойер. Мирослав Клозе обаче се оказа най-съобразителен и също с глава вкара своя четвърти гол за сезона.

До края на срещата и двата отбора създадоха опасни положения, но до нов гол не се стигна.

Равенството бе второ поред за Байерн, но отборът остава на първо място с 11 точки, следван от Арминия Билефелд и Айнтрахт Франкфурт с по 10. Шалке е на 6-та позиция с 7.

Другите резултати в Бундеслигата:

Щутгарт - Енерги 3 : 0

Байер Леверкузен – Бохум 2 : 0

Нюрнберг – Хановер 2 : 2

Арминия – Рощок 4 : 2

Франкфурт – Хамбургер 2 : 1