Шалке 04 спечели голямото рурско дерби от 24-я кръг на Първа Бундеслига с 2:1 срещу Борусия Дортмунд, след като „кралскосините” направиха пълен обрат. По този начин отборът воден от Феликс Магат се приближи на една точка от лидерите Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен.

През първото полувреме гостите имаха надмощие, но не успяха да реализират създадените положения.

Все пак началото на второто полувреме бе повече от добро за Борусия Дортмунд, след като съдията свири дузпа в тяхна полза за нарушение на Ракитич срещу Валдес. Наказателният удар бе реализиран в 47-та минута от Нури Сахин, който бе безпощаден пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Нойер.

Домакините успяха да стигнат до изравнителен гол в 66-та минута, когато Шмиц центрира топката от фаул в наказателното поле на Борусия, където Хьоведес засече топката и я прати в долния десен ъгъл на вратата на Вайденфелер.

Шалке стигна до обрата в мача в 83-та минута, когато Еду подаде към Иван Ракитич, който с прекрасен удар от границата на наказателното поле на Борусия прати топката в горния десен ъгъл на Вайденфелер за крайното 2:1.

Това е победа номер 200 в Първа Бундеслига в треньорската кариера на Феликс Магат.

След тази победа Шалке 04 се намира на трето място във временното класиране с актив от 48 точки, а Борусия Дортмунд остава на пето място с 39 точки преди останалите мачове от кръга.