Шалке 04 победи Нюрнберг с 5:2 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата, противопоставящ два отбора в дъното на класирането.

"Кралскосините" обаче стигнаха заслужено до успеха, който ги отдалечава от зоната на изпадащите.

Стивън Шрибски се възползва перфектно от първия си двубой като титуляр за Шалке като в 26-ата минута реализира и дебютния си гол в Бундеслигата. Той се възползва от лошо излизане напред на вратаря Кристиан Матениа и реализира в опразнената врата.

В 32-ата минута нова грешка в отбраната на Нюрнберг позволи на Амин Харит да вкара също в опразнена врата за 2:0.

Нюрнберг върна едно попадение в 38-ата минута, когато най-съобразителен в наказателното поле бе Федерико Паласиос-Мартинес.

Шалке бе по-активният отбор и в началото на второто полувреме, а допълнителен удар за гостите бе вторият жълт картон на Роберт Бауер, който остави съотборниците си с човек по-малко.

3 минути по-късно Шалке стигна до трети гол. Даниел Калиджури стреля по диагонала, а Гуидо Бургщалер само леко чукна, с което промени посоката на топката и я изпрати във вратата.

Нюрнберг обаче отново върна интригата с попадение в 78-ата минута, дело на Зрелак. Голът дойде след доста любопитна акция. Калиджури първоначално стреля в тялото на вратаря Ралф Ферман, но след рикошет в защитник топката отново бе в него. Този път изстрелът му удари и двете странични греди, за да се върне в центъра на малкото наказателно поле, където връхлитащият Зрелак успя да я вкара.

В 84-ата минута Шалке отново се успокои след втория гол на Шрибски. В основата бе Калиджури, който проби прекрасно отдясно и поднесе перфектна топка за нападателя.

В самия край пък с хубав изстрел пред наказателното поле Ошипка вкара за крайното 5:2.