Шалке се наложи повече от убедително над Байер Леверкузен, при това като гост с 4:1.

След този първи мач от 31-я кръг на Бундеслигата, Шалке изскочи осми, а Байер е на четири точки от зоната на изпадащите, на 12-та позиция.

Шалке откри резултата още в седмата минута, след груба грешка в защитата на домакините.

Леон Горецка бе изведен с пас по конец в наказателното поле, майсторски преодоля вратаря срещу себе си и връхлитащият Гуидо Бургщалер реализира на празна мрежа.

Само три минути по-късно, Шалке вече водеше с 2:0, след като Бенедикт Хьоведес засече с глава центрирането на Алесандро Шопф от корнер.

Ужасът за Леверкузен продължи, и в 18-та минута допусна трети гол. Горецка бе спрян на два пъти от Бернд Лено, но след това Алесандро Шопф вече не сгреши.

Леверкузен пропусна отлично положение в 46-та минута и започна доста активно второто полувреме.

Шалке обаче изобщо не даде аванси на съперника, и в 50-та минута направи 4:0, след центриране от пряк свободен удар, засечено на далечната греда с крак от Бургщалер право в мрежата.

В 69-та минута Байер върна едно попадение за утеха, след като Щефан Кислинг бе изведен на тепсия, за да нацели с глава топката точно във вратата на Шалке.

Последните 20-тина минути от двубоя не предложиха особена интрига, като оборотите спаднаха сериозно, без чисти голови ситуации.