Капитанът на младежкия национален отбор на Германия Люис Холтби ще напусне Шалке след края на сезона. Това съобщи сайтът на „кралскосините“.

Халфът е отхвърлил предложението на клуба за нов контракт и така ще премине като свободен агент в друг клуб след изтичането на договора си на 30 юни 2013-а.

„Желаехме Люис да вижда бъдещето си в Шалке и след сезона. Но подобно на Клаас-Ян (Хунтелаар, който подписа нов договор с тима б.р.) той взе своето лично решение, което ние уважаваме.“

Според „Билд“ Холтби е искал договор, който заедно с евентуалните премии да се равнява на 6 милиона евро на година. От Шалке са отказали и са отправили друга оферта, която е била отхвърлена от таланта.

Така въпросът остава къде ще продължи кариерата си Холтби. Германо-англичанинът наскоро призна, че има желание да играе във Висшата лига, където интерес към него има от страна на Арсенал, Тотнъм и Ливърпул.

Другият най-възможен вариант изглежда трансфер в Байерн като баварците веднага да дадат Холтби под наем за един или два сезона, както в предишните години успешно направиха с Филип Лам и Тони Кроос.