Шалке 04 победи Майнц 05 с 3:0 в последен мач от осмия кръг в Бундеслигата. „Кралскосините“ категорично надиграха съперника си и отново показаха, че кризата на тима вече е в миналото.

Тимът от Гелзенкирхен започна сезона с пет поредни загуби преди да разгроми Борусия Мьонхенгладбах с 4:0 и да направи реми 1:1 като гост на Аугсбург.

Срещу Майнц тимът на Маркус Вайнцирл се справи отлично, а в основната на успеха бе Набил Бенталеб, реализирал две от попаденията.

Първият гол в двубоя падна в 23-ата минута, в която Франко Ди Санто с гърди свали топката на Бенталеб и алжирецът с много хубав удар реализира за 1:0.

В началото на второто полувреме отнета от Хьоведес в средата на терена доведе до гол. Ди Санто получи топката на аутлинията след щастлив рикошет и върна хитро към Макс Майер, който удвои аванса на своя отбор.

Хубаво двойно подаване между Сеад Колашинац и Бенталеб доведе и до третия гол в двубоя в 62-ата минута. С него Бенталеб се превърна в първия алжирец с два гола в един мач от Бундеслигата.

В класирането Майнц е на девето място с 11 точки, а Шалке е на 14-а позиция със 7 точки.