Шалке постигна много трудна победа с 1:0 над Нюрнберг в първия си мач за 2010 година. С успеха тимът от Гелзенкирхен се върна на второто място в класирането, като изпревари Байерн.

Победата дойде изключително трудно за домакините, които на два пъти бяха спасени от гредите.

В 26-та минута удар на Харистеас се удари в десния страничен стълб на вратата на Шалке, като това бе единственото по-сериозно положение през първата част, въпреки лекото надмощие на гостите.

Второто полувреме започна отлично за Шалке, след като още в 48-та минута Джеферсън Фарфан центрира отдясно към далечната греда. Там дебнеше Кевин Курани, който от близо без проблеми вкара за 1:0.

След попадението, Нюрнберг продължи да бъде по-добрият отбор на терена, но не успяваше да реализира положенията си. В 68-та минута Айглер изведе Харистеас сам срещу Мануел Нойер. Гъркът стреля от 12 метра, но вратарят на Шалке демонстрира отличния си рефлекс и изби топката, която за негово щастие удари гредата.

Във временното класиране Шалке е втори с 37 точки, на една зад лидера Байер Леверкузен и на една пред Байерн Мюнхен. Нюрнберг остава на предпоследното 17-о място с 12.