Шалке 04 се класира за финала на турнира за Купата на Лигата в Германия, след като елиминира Нюрнберг в истински голов трилър. „Кралско-сините” се наложиха с 4:2 в полуфинален сблъсък пред 20 хиляди зрители на „easyCredit-Stadion”.

Двубоят започна с леко териториално предимство на отбора, воден от Мирко Сломка. Въпреки това в 20-та минута Витек шокира тима от Гелзенкирхен, като прати топката в мрежата на Нойер от 13 метра и даде преднина на носителя на Купата на Германия. В следващите минути единайсеторката на Ханс Майер контролираше играта и не даваше възможност на противника да изравни. Това продължи до 38-та минута. Тогава Курани изведе Кобиашвили, който от 16 метра бе точен за 1:1.

Защитата на Нюрнберг, която бе непробиваема до този момент, се пропука и започна да допуска грешка след грешка. Три минути преди почивката Курани пропиля страхотна възможност да вкара с глава. След 60 секунди обаче Фабиан Ернст поправи грешката на съотборника си и обърна резултата в полза на своя тим, разписквайки се за 2:1. Това не стигна на „кралско-сините” и в 45-та минута Льовенкрандс отбеляза за 3:1 след пас на Ракитич.

През втората част домакините отново не успяха да влязат в ритъм и допуснаха четвърти гол в мрежата си. В 58-та минута Вестерман заби с лекота от пет метра коженото кълбо във вратата на Клевер след центриране от корнер на Ракитич.

Носителите на Купата на Германия успяха да намалят на 2:4 с красив гол отново на Витек от 15 метра.

След този успех тимът на Шалке се класира за финала на надпреварата, където ще спори с победителя от мача Щутгарт – Байерн. Двата тима играят утре от 20.30 часа местно време на „Готлийб-Даймлер-Щадион”.