Шалке спечели своята група в Шампионската лига, но веднага трябва да се пренастрои за Бундеслигата, където в събота гостува на Щутгарт. „Кралскосините“ се намират в криза като от последните си 6 мача са спечелили едва 5 точки.

Договорът на Стевенс изтича в края на сезона и въпреки че е любимец на агитката, в Германия вече спекулират за възможна раздяла през лятото и дори обсъждат възможния наследник.

Според „Билд“ фаворит за поста е 39-годишният треньор на Майнц Томас Тухел. Още през септември 2011-а, когато Ралф Рангник напусна поста, Тухел води преговори с Шалке, но тогава отказа, тъй като не искаше да сменя своя отбор по средата на сезона. Именно тогава пък Стевенс пое поста.

Изданието смята, че сега е малко вероятно холандецът да удължи своя договор, а за това намекна и мениджърът на Шалке Хорст Хелдт. „Хууб е първокласен треньор. Но това не означава, че той ще бъде тук още 10 години. До момента не знам, дали той ще иска да продължи да работи...“

Тухел идеално се вписва в концепцията на Шалке за млад треньор, но проблем би било, че за услугите му „кралскосините“ ще трябва да платят неустойка, тъй като договорът му с Майнц е до 2015 година.

Мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел пък няма никакво намерение да се разделя с Тухел. „Абсолютно изключено! На 100% сме съгласни, че проектът Майнц 05 не е приключил за него.“