Отборът на Хамбургер ШФ надигра тима на Байер Леверкузен от 0:2 до 3:2 в мач от четвъртия кръг от първенството на Германия по футбол и запази лидерската си позиция.

Байерн Мюнхен срази Кьолн с класическото 3:0 като гост и излезе на втора позиция с 8 точки. Толкова имат още Борусия Дортмунд и Шалке 04, които завършиха наравно 3:3 в зрелищен и драматичен мач.

Транкило Барнета (4) и Патрик Хелмес (24) дадоха аванс от два гола на "аспирините", а перуанецът Хосе Пауло Гереро върна едно попадение в 36-та минута.

Мануел Фридрих бе изгонен в 40-та минута и това наклони везните в полза на домакините. След почивката Хамбургер бе пълен господар на терена.

Ивица Олич изравни в 51-та минута, а новото попълнение - Младен Петрич, донесе победата с точен удар в 72-та минута.

Шампионът Байерн Мюнхен продължи традицията си от успехи в Кьолн. Този път баварците се наложиха над новака с 3:0, като автор на първите два гола бе италианският нападател Лука Тони (53 и 60 минути). В първата минута на добавеното време Лукас Подолски оформи крайното 3:0.

Борусия Дортмунд и Шалке предложиха истински спектакъл, като домакините успяха да се доберат до точката, като от 0:3 направиха 3:3.

Сините от Гелзенкирхен дръпнаха убедително в резултата след голове на новото попълнение Джеферсон Фарфан (20-дузпа), Рафиня (39) и Хайко Вестерман (54). Невен Суботич (67) и Александър Фрай (70) намалиха на 2:3.

Последваха два червени картона за Шалке. От терена бяха отстранени п последователно Кристиан Пандер (72) и Фабиан Ернст (76)

Вицешампионът Вердер Бремен записа първа победа от началото на сезона, след като срази Енерги Котбус с 3:0. Дълго време обаче бременци не успяваха да пробият здравата защита на гостите.

Диего откри резултата в 75-та минута, а само за три минути Торстен Фрингс (80) и резервата Бубакар Саного (83) направиха резултата класически.

Станислав Ангелов започна като титуляр за Енерги, а в 77-та минута бе заменен от Душан Василевич. Димитър Рангелов влезе като резерва в 58-та минута на мястото на Ивица Илиев.

Съперникът на Черно море в турнира за купата на УЕФА - Щутгарт завърши 0:0 при визитата на новака Хофенхайм. Наравно - 2:2, приключи и двубоят Херта Берлин - Волфсбург. Валери Домовчийски не бе в групата на столичани за тази среща.

В неделя са мачовете Бохум - Арминия и Хановер - Борусия Мьонхенгладбах, а двубоят от петък Айнтрахт Франкфурт - Карлсруе бе отложен.