Отборите на Шалке 04 и Падерборн направиха равенство 1:1 в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата, игран на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. Домакините, които се борят за място в топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон, се представиха неубедително срещу последния в класирането, като можеха дори да запишат поражение.

През първото полувреме гостите бяха по-активни и имаха няколко добри положения за гол, но не успяха да ги реализират. След почивката "кралскосините" натиснаха оборотите и това даде резултат в 63-та минута, когато Ахмед Кутуджу даде преднина на своите с точен диагонален изстрел по земя. Играчите на Падерборн не се отказаха и успяха да стигнат до изравнителен гол в 81-та минута, след като Клаус Джасула се разписа с глава след центриране от корнер.

До края на мача не паднаха повече голове и двата тима поделиха точките. Шалке заема пето място в класирането с 35 точки, четири по-малко от четвъртия Борусия Мьонхнегладбах, докато Падерборн остава на дъното с актив от 16 точки, на пет от спасителната черта.

Останалите резултати:

Херта - Майнц 1:3

Фрайбург - Хофенхайм 1:0

Волфсбург - Фортуна 1:1

Вердер - Унион 0:2.