Звездата на Шалке 04 Макс Майер е призован от клуба си да разкрие бъдещите си планове. 22-годишният полузащитник изглежда, че ще напусне клуба от Бундеслигата през лятото със свободен трансфер. Настоящият договор на полузащитника е до юни месец.

Фаворит за подписа на Майер е Арсенал, но Ливърпул и Милан също са готови да се включат в борбата.

Шалке 04 вече знае, че е загубил Леон Горецка, който напуска в посока Байерн Мюнхен. За това ръководството на клуба направи сериозна оферта към Майер, за да го запази. След като отказа предложението за договор миналото лято, сега той е получил оферта за заплата от 5,5 милиона евро.

Според "Билд" Майер трябва да вземе решение за бъдещето си в международната почивка в края на март. Шалке 04 обаче иска отговор възможно най-скоро, за да могат да направят планове за следващия сезон.

"Ние отиваме към два и половина изключително важни месеца за нас. Искам фокусът да бъде върху нашите цели в лигата и купата, и искам другите неща да бъдат решени. Всичко е казано, сега трябва да се реши. Не можем да приемем решение три дни преди края на сезона, защото не можем да планираме новия сезон", каза спортният директор Кристиан Хайдел./БТА