Един от ветераните в състава на Байерн Шаби Алонсо вече се замисля за времето, в което ще сложи край на кариерата си. След по-малко от два месеца той навършва 35 години и вече този ход изглежда съвсем скоро и за испанеца идеалното място да приключи с футбола ще е настоящият му тим. 

"Мисля, че Байерн ще е последният клуб в кариерата ми и това е моето желание. Докато тялото и умът ми могат да издържат на натоварването, аз ще нося този екип. Не вярвам да има друг отбор за мен, докато окача обувките на пирона. Наистина исках да играя в Италия, но вече нямам време за предизвикателство там", сподели Алонсо пред вестник "Марка". 

А всъщност този сезон може да се окаже последният за испанеца на терена, ако се изпълни желанието му да спре с футбола на "Алианц Арена". Просто той има контракт само до края на кампанията, а все още няма индикации, че от клуба ще му предложат да остане там и за поне още една кампания. 

"Не знам какво ще стане. Докато минават месеците до края на сезона може да се тласна от едното решение към другото. Само времето ще покаже дали ще продължа договора си, не искам да се товаря с очаквания. Не си слагам крайни срокове, има време за всичко", сподели Шаби Алонсо.