Наставникът на Вердер Бремен Томас Шааф предупреди своите играчи, че ги чака студен душ, ако подценят съпротивата на Енерги Котбус в предстоящия мач между двата тима от поредния кръг в Първа Бундеслига.

Вердер ще търси първата си победа от началото на сезона срещу отбора на Димитър Рангелов и Станислав Ангелов, за да повдигне настроението преди първата си среща от Шампионската лига в средата на идната седмица.

От друга страна обаче от Енерги също ще преследват трите точки на всяка цена, за да избегнат ранните разговори за изпадане от елита на Германия.

„Енерги е тим, който играе доста отбранително. Системата им е 4-2-3-1. Няма да имаме много пространство да разиграваме”, коментира предстоящия двубой Шааф за официалния сайт на Вердер.

„Трябва да се опитаме да вкараме ранен гол, и след това много бързо да удвоим преднината. Ако това не се случи обаче, ще трябва да покажем доста хладнокръвие и да се придържаме към нашата си игра. Трябва да сме концентрирани до края и да натискаме през цялото време”, продължи немският спец.

„С играта от мача с Гладбах просто няма да стане. Трябва да оправим грешките. Вече е време да започнем да постигаме целите си”, завърши наставникът на Вердер Бремен.