Бившият вратар на Байерн Сеп Майер се възползва от проблемите, които Йенс Леман и Тимо Хилдебранд имат в своите отбори – Арсенал и Валенсия, и призова за пореден Оливер Кан да се върне в националния. Според легендата на германския футбол едно Европейско първенство би било достоен завършек на кариерата на настоящия страж на баварците.

Селекционерът на немците Йоахим Льов повика в групата за мача с Уелс Леман, Хилдебранд и Роберт Енке. Бившият треньор на вратарите в Бундестима въобще не е съгласен с избора на Льов. Както е известно, преди две години Майер бе отстранен от тогавашния селекционер – Юрген Клинсман, тъй като упорито се опитваше да налага своя любимец Кан. Тогава един от най-добрите вратари на немския футбол бе заменен на поста в Бундестима от Андреас Кьопке.

Леман страда от контузия и пропусна няколко мача на своя Арсенал, като вместо него Мануел Алмуния вардеше мрежата на „топчиите”. Хилдебранд пък е със статута на резерва във Валенсия и постоянно седи на резервната скамейка. Това даде възможност на Сеп Майер да повдигне отново любимата си тема.

Бившият вратар се опита да убеди Оливер Кан да промени решението си - стражът на баварците обяви през лятото на 2006-а, че е приключил кариерата си в националния на Германия, а тази година стана ясно, че през лятото на 2008-а се оттегля от футбола като цяло. „Трябва да застанеш пред вратата в Бундестима. Все пак искаш да приключиш достойно с футбола, нали? Толкова често си бил шампион на Германия, време е да станеш и шампион на Европа”, каза Майер на Кан по време на днешното занимание на Байерн. „Ти си луд”, отсече обаче вратарят.