Крилото на Байерн Мюнхен Дъглас Коста бързо се превърна в хит сред социалните мрежи заради начина, по който изрази радостта от попадението си срещу Борусия Мьонхенгладбах в събота. Бразилецът почерпи вдъхновение от легендата на Рома отпразнува гола си за 2:0, като засне селфи с феновете по трибуните. Постъпката му обаче доведе до сериозна дискусия, като някои се обявиха против подобен тим празнуване на гол.

Припомнете си стореното от Франческо Тоти през януари 2015 година в дербито срещу Лацио

Немалко хора в Германия сметнаха случилото се като неуважително спрямо съперника и се усъмниха в Коста като спортсмен. Други пък започнаха да задават въпроси дали всъщност правилникът позволява подобни действия от страна на играчите, над които са заплашени от картони при определен тип бурно празнуване на гол (сваляне на фланелките, напускане на терена и т.н.).

Футболният съдия д-р Йохен Дреес коментира ситуацията от гледната точка на официалните лица. „За нас всичко зависи от това дали играчът се е покатерил върху ограда или прави неприлични жестове. Няма нищо в правилника на футбола, което забранява селфитата. Всъщност самият аз мисля, че това е хубаво нещо“, каза Дреес.

Въпреки това е възможно Германската футболна федерация да се намеси и да въведе изменения в дисциплинарните мерки. „Предполагам, че през идните дни ние, реферите ще получим инструкции как точно да се справяме с такива ситуации занапред.“

Припомняме, че Франческо Тоти също отнесе доста критики навремето за своето поведение, като те дойдоха предимно от лагера на Лацио.