Полицията в Бремен разследва изнасилване, станало в жилището на Карлос Алберто, който миналата седмица бе даден от Вердер под наем на бразилския шампион Сао Паоло.

Бразилецът е най-скъпата покупка в клубната история на Вердер, но има изиграни само 44 минути в Бундеслигата и по-често попада в жълтите заглавия на вестниците в Германия.

Преди седмица „бременските музиканти” преотстъпиха Карлос Алберто на Сао Паоло, за да може той да си възвърне добрата форма до края на сезона и отново да се завърне в Бремен.

Въпреки че играча вече е в Бразилия, за Вердер няма и миг спокойствие, след като в момента прокуратурата в Бремен в момента разследва предполагаемо изнасилване, което е станало в дома на Карлос Алберто на 9 декември 2007 година. Тогава футболистът, който миналото лято дойде във Вердер от Флуминензе за 8 милиона евро, е организирал на улица „Томас Ман” парти, в което са участвали между 40 и 50 човека. На мероприятието са присъствали доста от играчите на Вердер Бремен, из между които и португалския нападател Уго Алмейда. Между 4:00 и 6:00 сутринта на партито е пристигнало 22-годишно момиче, което също е било поканено, но впоследствие изнасилено от немскоговорящ бразилец.

Жертвата е сигнализирала на полицията в Бремен за случилото на следващия ден. Прокуратурата също веднага е била осведомена.

Съседите на играча обаче неведнъж са подавали оплаквания в полицията заради големия шум, който се е вдигал при тези купони на играча на Вердер. Карлос Алберто, който непрекъснато се оплаква от контузии, е доста активен в нощния живот на Бремен.