По време на големи турнири в повечето отбори се взимат много сериозни мерки, за да може играчите да се концентрират единствено върху футбола и да не правят глупости. Евро 2012 не прави изключение и вече разбрахме за доста забрани в отборите като например за виждане с половинките, пиене на алкохол и използване на социалните мрежи.

Не така обаче стоят нещата при един от фаворитите – Германия. В Бундестима на практика всичко е позволено – секс, алкохол, пушене и социално мрежи, стига то да е с мярка.

Ето какви са правилата, с които Йоги Льов е запознал своите играчи:

Половинките на играчите

Още от сега е ясно: В деня след мачовете от Европейското Льов позволява съпругите, приятелките и децата на футболистите да посетят хотела като при победа най-вероятно ще бъде разрешено половинките да остават при любимите си и през нощта...

Алкохол

Льов е позволил пиенето на бира и вино, но с мярка! Преди лягане е позволена по една бира, тъй като от медицинска гледна точна тя е безвредна. Льов се доверява напълно на играчите си и оставя пълни и минибаровете в стаите им – нещо, което други негови колеги считат за недопустимо.

Пушене

Селекционерът на Бундестима, който преди бе любител на пушенето, от една година не е опитвал вкуса на цигарите. Въпреки това, той дава на своите играчи да пушат. „Няма да забраня на никого, освен при ядене или събиране на отбора“, сподели той. В отбора единственият открит пушач е резервният вратар Тим Вийзе.

Социални мрежи

За Европейското Льов позволява, за разлика от други селекционери, използването на социалните мрежи Facebook и Twitter, но при някои условия. Играчите могат да пишат в тях, но никога за неща от съблекалнята на отбора или да се изказват негативно за съперник, колега или съдия.

Излизане

Немските национали ще могат да напускат хотела си, но в 23 часа най-късно всички трябва да са се върнали. Освен това никой не може да се отдалечава на разстояние, за чието изминаване е нужно повече от час.

Дрехи

Всяка сутрин играчите ще получават по електронната поща писмо, кои тренировъчни дрехи да облекат. При официални събития пък Льов ще определя кое сако да бъде сложено.