Всички треньори в Бундеслигата с изключение на двама са категорични, че следващият шампион на страната ще бъде от Мюнхен. Дори наставниците на Щутгарт Армин Вее и на Шалке Мирко Сломка смятат, че Байерн ще грабне Сребърната салатиера.

Треньорите на Байер Леверкузен и Хановер 96 – Михаел Скибе и Дитер Хекинг, не вярват, че супер селекцията на баварците ще им донесе титла.

„За мен Вердер е фаворит. Дори след като Мирослав Клозе напусна, бременчани имат добро нападение”, коментира наставникът на „аспирините”. Хекинг пък смята, че Шалке разполага с най-добрите карти.

„Колкото по-малко напрежение, толкова по-добре”, това е мотото на Вее и Сломка. „Не можем да кажем, че трябва да защитим триумфа си от тази година. Това няма нищо общо със скромност. Ние просто не си отваряме устата толкова много. Със сигурност Байерн имат най-сериозни шансове”, казва Вее.

Наставникът на тима от Гелзенкирхен също заложи на дипломатическия отговор. „Нашата цел е отново да се класираме за Шампионската лига. Щом играем за едно от първите три места, значи се състезаваме и за титлата”, смята Сломка.